fbpx

Så köper du

Så enkelt är det att köpa!

Nordblick Zero är ett unikt koncept som gör att du som företagare har möjligheten att äga en verksamhetslokal på bästa läge i en trygg och helt obelånad bostadsrättsförening. En investering som innebär en trygghet för dig och ditt företag. Föreningen har inget lån, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att räntan ska gå upp.

Det är betydligt billigare att äga sin lokal än att hyra och du får en stor frihet genom att inte vara bunden i långa hyresavtal. Lokalerna är flexibla och du kan använda och anpassa din lokal till det som passar dig och din verksamhet, oavsett om det är som lagerlokal, kontor, förråd, verkstad eller ett showroom. Du får även grannar som du kan finna synergier, utbyte och samverkan med. Det är du som bestämmer!

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig och hjälper dig att boka den lokal du är intresserad av.

Avtal

När det är dags att genomföra köpet så skriver du på ett beställningsavtal och betalplan för köpet.

Tillträde & slutbetalning

Efter att lokalerna är slutbesiktigade och slutlikviden erlagd så sker tillträde och ni erhåller nycklarna till er nya lokal.

NYHET!

Deläg din lokal!

När du köper din lokal i Länna Work så kan du välja att hyra lokalen de första 18 månaderna för endast 15 000 kr/mån. Då får då gott om tid för att lösa en bra finansiering samtidigt som du tillträder direkt.

Räkneexempel - Så mycket sparar du!

Att köpa en lokal med bostadsrätt som upplåtelseform ger dig en lägre kostnad än att hyra en motsvarande lokal samtidigt som du gör en investering. Du äger din lokal och är fri att anpassa den precis efter dina önskemål. Nordblick ZERO – Dessutom är bostadsrättsföreningen i Länna Work helt obelånad, vilket ger en extremt låg avgift! Se vårt räkneexempel nedan för en jämförelsemot att hyra en motsvarande lokal.

Kostnad belånad BRF-lokal

Area (m²) 105
Pris 1 895 000 kr
Egen insats (50%) 947 500 kr
Banklån (50%) 947 500 kr
Ränta på banklån 7%*
Räntekostnad/mån 5 530 kr
BRF Avgift med 8% ränta på bottelån 12 200 kr

*Räntan är uppskattad och är individuell

Månadskostnad belånad BRF

17 727 kr

Kostnad Nordblick ZERO

Area (m²) 105
Pris 2 345 000 kr
Egen insats (40%) 938 000 kr
Banklån (60%) 1 407 000 kr
Ränta på banklån 7%*
Räntekostnad/mån 8 207 kr
BRF Avgift 500 kr

Månadskostnad med finansiering

8 707 kr

eller

Månadskostnad (vid fullt betald lokal)

500 kr

Många fördelar med att köpa lokal!

Allt fler företagare inser fördelarna med att äga sin lokal. Den främsta anledningen är att man kraftigt sänker sina kostnader jämfört med att hyra motsvarande lokal. Som ägare tar man del av den värdeökning som sker och lokalen blir då även en investering för framtiden.

Att lokalerna är så attraktiva beror på flera saker. Lokalerna är fullt anpassningsbara efter ditt behov. De kan nyttjas för lättindustri, kontor, förvaring, butik, lager, showroom, studio, produktion m.m. Lokalerna är moderna, representativa och belägna på attraktiva lägen. Det går enkelt att expandera sin verksamhet genom att köpa fler lokaler samt genom att bygga synergier med sina grannar. Du tillhör en stabil bostadsrättsförening med låg avgift vilket ger ett tryggt ägande och en investering för framtiden. 

Hyra lokal WORK-lokal
Möjlighet att hyra ut
Möjligt att sälja
Anpassningsbara ytor
Lägst månadskostnad

Kontakta oss!

Vill du veta mer om projektet eller vill du få hjälp med att boka en lokal? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Camilla Göransson

Mäklarassistent

Kommersiella fastigheter

Bengt Domander

Produktionsansvarig

Frågor och svar

Ekonomiska frågor

Med en ny välisolerad lokal som är producerad med enbart europeiska komponenter sänker du ditt CO2 avtryck. Vi har dessutom installerat en värmepump som sparar energi samt ett FTX-aggregat för värmeåtervinning. Detta borgar för en låg förbrukning. Lägg till solceller och batteri så blir din förbrukning av köpt el nästan obefintlig!

Nordblick Zero – Det är en helt vanlig bostadsrättsförening, med den stora positiva skillnaden att den inte har något banklån. Detta gör att du inte behöver oroa dig för att månadsavgiften för lokalen ska öka i takt med räntorna.

  • Ingen pantbrevs- (2%) eller lagfartskostnad (4,25%) vid köp.
  • Möjlighet till högre finansieringsgrad hos banken då månadsavgiften är extremt låg.
  • Om du finansierar ditt lokalköp helt kontant så har du full kostnadskontroll och frihet – du betalar endast ca 500 kr per månad i avgift, som täcker föreningens gemensamma kostnader (föreningens byggnadsförsäkring, snöskottning etc.).
  • Det är betydligt billigare att köpa än att hyra motsvarande lokal, se jämförelsekalkyl här. (länk)
  • Trygghet och säkerhet i att föreningen gemensamt godkänner nya medlemmar.

En obelånad brf-lokal kan värderingsmässigt likställas med en friköpt fastighet. Du slipper dessutom kostnaden för lagfart (4,25%) samt pantbrev (2%).

Bank och finansiär kan pantsätta lokalen precis som en friköpt fastighet via lägenhetsregistret.

Värderingsprincipen är densamma och vi tillhandahåller värderingar som du kan ta med till din bank eller finansiär.

Vi kan även bistå med hjälp att finansiera lokalen, kontakta oss!

Juridiska frågor

Ja. Föreningens stadgar tillåter andrahands-uthyrning. Du bestämmer själv hur länge, till vem du vill hyra ut lokalen och till vilken hyra – du blir hyresvärd och din kund blir hyresgäst.

Hyresnivån för en lokaltyp Small som är inredd med wc och pentry i Länna industriområde ligger på ca 20 000 – 25 000 kr per månad.

På samma sätt som om du skulle sålt en bostad. Du väljer själv om du vill sälja den på egen hand eller om du vill anlita fastighetsmäklare. En köpare ska godkännas av föreningen.

Förutsatt att du håller dig inom detaljplanens bestämmelser och övriga lagar och regler för din specifika verksamhet, är du fri att göra vad du vill i din lokal. Vid ändrat användningsområde och ombyggnationer kan dock en bygganmälan och/eller bygglov komma att behöva sökas hos berörd kommun. I grundutförandet är lokalen avsedd att användas som förråd och det är också vad vi ansöker om bygglov för.

Tekniska frågor

Ja, absolut! Det går att plocka bort hela eller delar av mellanväggar och slå ihop två eller flera lokaler för att få så stor yta som du har behov av. Om du senare vill sälja vidare en lokalenhet kan den enkelt återställas.

Utanför respektive port finns det utrymme för parkering av minst två personbilar. Ytan kan variera i storlek, särskilt i gavellägen. På situationsplanen ser du hur stor markytan är vid just din lokal. I vissa projekt finns även extra parkeringar att hyra.

Ja. Det ingår en energieffektiv luftvärmepump som tillgodoser både värme och kyla i lokalen, så det är inget du behöver betala extra för. Dessutom ingår ett FTX-ventilationssystem som återvinner värmen.

Ja. Det ingår ett FTX-aggregat som sköter ventilationen på ett energieffektivt sätt med värmeåtervinning.

Ja. I varje lokal finns det inkommande kallvatten och ett avloppsrör vilket möjliggör vidare installation av till exempel handfat, toalett, dusch och pentry.

Ja. I varje lokal finns en elcentral (2 × 12 moduler) som är uppsäkrad till 16A. Behöver du mer finns det som tillval. Varje lokalägare tecknar eget elabonnemang och betalar för sin egen förbrukning. Elcentralen är även förberedd för hantering av solpaneler och elbilsladdare. Om du köper ett solcellspaket med batteri så kan batteriet hantera tillfälligt högre effektuttag, som att du hade 32A utan att betala en högre el-abbonemangsavgift. Hör med oss gällande solcellspaket som tillval!

Ja. I varje lokal finns en körbar golvbrunn som leder till en gemensam oljeavskiljare.

Brf-styrelsen

Nordblick tillsätter en styrelse som tar ansvar för bostadsrättsföreningens administration och ekonomi under byggtiden och fram till att medlemmarna tar över. Cirka 6 månader efter tillträde kallas alla medlemmar till en extra föreningsstämma där du som medlem får möjlighet att väljas in i styrelsen. Nordblick verkar självklart som ett stöd åt den sittande styrelsen en tid efter.

Bostadsrättsföreningen tecknar en försäkring på fastigheten. Varje bostadsrättsinnehavare tecknar därefter en företagsförsäkring med ett bostadsrättstillägg.

Avgiften i Nordblick Zero-konceptet är endast ca 500 kr exkl. moms per månad och fastighet. I denna avgift inkluderas bland annat försäkring för fastigheten, yttre skötsel så som snöröjning och service av den gemensamma oljeavskiljaren.

Köp din lokal